کلوب بچه های دانشگاه بعثت شیراز
 
    


  • قالب سبز
  • قالب سبز
  • قالب سبز

  تبليغات شما در اين محل


درباره وبلاگ

به وبلاگ من خوش آمدید

موضوعات

آرشيو مطالب

نويسندگان

پيغام مدير
به وبلاگ کلوب بچه های دانشگاه بعثت شیراز خوش آمديد ...
قالب اين وبلاگ با به روزترين امكانات توسط جديترين مرجع قالب ، قالب سبز ساخته شده .
اميد است از وبلاگ من حداكثر استفاده را بريد .
با تشكر مدير : کلوب بچه های دانشگاه بعثت شیراز
روش کشت پور پلیت – عمقی

روش کشت پور پلیت – عمقی

مرداد ۲۵م, ۱۳۹۰ | No Comments | Posted in محیط کشت

هدف از انجام این آزمایش ، مشخص کردن آلوده بودن یا نبودن ماده غذایی است. این آزمایش در کارخانه های صنایع غذایی از اهمیت خاصی برخوردار است زیرا با اشتباه در این قسمت می توانیم سبب ایجاد بیماری در مصرف کننده و یا ضرر مالی شویم.

در واقع ما با اندازه گیری میزان میکروب های موجود در آن ماده غذایی خاص و گزارش آن سلامت یک ماده غذایی را تایید و یا رد می کنیم.

تئوری آزمایش:

برای انجام این آزمایش به ابزار زیر نیازمندیم:

پلیت ، لوله آزمایش ، پیپت ۱ سی سی ، سرم فیزیولوژی ، محیط کشت PCA ، دستگاه کلونی کانتر ، انکوباتور ، نمونه ماده غذایی

روش کار:

برای انجام این آزمایش از ماده غذایی رقت های مختلفی را باید تهیه کرد. سپس توسط پیپت مقدار معینی ( ۱ cc ) از هر رقت را درون پلیت ریخته و محیط کشت PCA را نیز درون پلیت ها می ریزیم ( ۱۵cc ). به این روش کشت کلونی ها روش پور پلیت می گویند.( باید دقت داشت که دمای محیط کشت PCA از ۴۵ درجه سانتیگراد بیشتر نباشد زیرا در غیر این صورت بر اثر حرارت محیط ، باکتری ها آسیب دیده و کلونی تشکیل نمی شود). برای مخلوط شدن محیط کشت با نمونه آلوده باید پلیت را ۵ بار در جهت عقربه های ساعت و ۵ بار برخلاف آن و ۵ بار افقی و ۵ بار عمودی پلیت را تکان دهیم یا پلیت را ۵ بار به صورت هشت انگلیسی حرکت می دهیم. این کار اهمیت خاصی دارد زیرا اگر این کار به خوبی انجام نشود پراکندگی کلونی ها پس از رشد در پلیت نامنظم خواهد بود. پلیت ها را در انکوباتور ۳۲ درجه سانتیگراد به مدت ۴۸ ساعت قرار داده و بعد رشد کلونی ها آنها را با دستگاه کلونی کانتر شمارش می کنیم.

برای اطمینان از استریل بودن محیط کشت و پلیت ها از محیط کشت شاهد استفاده می کنیم. در ضمن برای هر رقت باید دو پلیت آماده شود.

شمارش کلونی ها:

دو روش برای شمارش کلونی ها وجود دارد:

الف) دستگاه کلونی کانتر که به طور اتوماتیک تعداد کلونی ها را در یک رقت مشخص نشان می دهد.

ب) روش دستی که پلیت را به صورت وارونه بر روی یک صفحه سفید یا سیاه قرار داده و بین پلیت و صفحه یک شیشه شطرنجی قرار دارد و با علامت گذاری خانه ها تعداد را بدست می آوردند.

روش محاسبه:

الف) شمارش کلی میکروبی ( محاسبه استاندارد)← جهت شمارش پلیت هایی انتخاب شوند که بین ۳۰ تا ۳۰۰ کلونی داشته باشند که برابر میانگین تعداد کلونی های شمارش شده در دو پلیت ضرب در ضریب رقت بکار رفته.

ب) محاسبه تخمینی← اگر در تمام رقت ها بیش از ۳۰۰ کلونی در هر پلیت دیده شود ، سطح هر پلیت را به شعاع های مناسب تقسیم می کنیم و کلونی ها را در یک قسمت شمارش کرده و سپس تعداد کل را در ضریب مناسب ضرب می کنیم. میانگین شمارش را در دو پلیت محاسبه و در ضریب رقت ضرب و نتیجه را به عنوان تخمین شمارش کلونی گزارش می کنند.

شرح عملی آزمایش:

برای انجام آزمایش ابتدا باید رقت سازی انجام داد که در اینجا سه رقت ۱-۱۰ ، ۲-۱۰ ، ۳-۱۰ را تهیه کردیم. ابتدا باید رقت ۱-۱۰ را تهیه کنیم. برای این کار مقدار ۱ cc از ماده غذایی آلوده که در اینجا شیر است ، در یک لوله آزمایش استریل ریخته و ۹ cc سرم فیزیولوژی را به لوله اضافه می کنیم و آن را به خوبی تکان می دهیم . حال که رقت  1-10 را ساختیم ، می توانیم سایر رقت ها را بسازیم به این ترتیب که مقدار ۱cc  از رقت ۱-۱۰ را با پیپت بر می داریم و درون لوله آزمایش دیگری می ریزیم و مقدار ۹ cc سرم فیزیولوژی را به لوله اضافه می کنیم و رقت ۲-۱۰ تهیه می شود. برای ساختن رقت ۳-۱۰ مقدار ۱ cc از محلول ۲-۱۰ را همراه با ۹ cc سرم فیزیولوژی درون لوله آزمایش دیگری می ریزیم.

 

حال که رقت ها را تهیه کردیم ، نوبت به کشت آنها می رسد. برای هر رقت دو پلیت استریل مشخص می کنیم. از هر لوله مقدار ۱ml  برداشته و به داخل پلیت های مربوط به آن رقت می ریزیم ( به دلیل کمبود تعداد پیپت این کار را از رقت ۳-۱۰ شروع می کنیم و بعد رقت ۲-۱۰ و در آخر رقت ۱-۱۰ را به داخل پیپت می ریزیم ).

پس از این کار  15 cc  از محیط PCA  را در هر پلیت می ریزیم ( البته به علت کمبود محیط کشت PCA مقداری کمتر از ۱۵ cc در هر پلیت ریختیم ). دمای محیط کشت نباید زیاد باشد تا میکروارگانیسم ها کشته شوند ؛ تقریبا حدود ۴۵ تا ۵۰ درجه سانتیگراد.

پلیت ها را ۵ مرتبه به شکل ۸ حرکت می دهیم تا محلول یکنواخت شود. سپس آنها را بی حرکت می گذاریم تا بسته شود و پلیت ها بر روی هم می گذاریم و با چسب به هم می چسبانیم.

پلیت ها را بعد از بسته شدن محیط کشت یا قبل از آن باید علامت گذاری کنیم که شامل رقت ، گروه ، ساعت و روز کلاس می شود.

پلیت ها را در انکوباتور ۳۲ درجه به مدت ۴۸ ساعت قرار دادیم. بعد از رشد کلونی ها نوبت به شمارش آنها می رسد. برای دقت در کار بهتر است که تمام پلیت ها را شمارش کنیم. پلیت را با ماژیک به چهار قسمت تقسیم می کنیم و یکی از قسمت ها را شمارش می کنیم و در تعداد قسمت ها ضرب می کنیم و تعداد کلونی های هر رقت را بدست می آوریم.



نظرات شما عزیزان:

max
ساعت13:10---6 آذر 1390
salam dar morede standard keshte poor plate kasii mitoone komakam kone ?
پاسخ:اره چه کمکی میخواین ؟


نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





     نويسنده : سامی        دسته : <-PostCategory->        8:16 - سه شنبه 19 مهر 1390برچسب:,        بازديد :              

لينک دوستان

لينک هاي روزانه

امكانات وبلاگ
ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 12
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 12
بازدید ماه : 758
بازدید کل : 199191
تعداد مطالب : 155
تعداد نظرات : 50
تعداد آنلاین : 1


شروع کد تغییر شکل موس -->